Geschiedenis

In 1946 startte Romke van der Wal met zijn eigen loonbedrijf in de Wieringermeer. Het bedrijf richtte zich uitsluitend op de akkerbouw sector.
Een kleine twintig jaar later nam zijn zoon Yde het bedrijf over samen met Kees Kallewaard, loonbedrijf Van der Wal en Kallewaard was een feit.
Na jaren in het bedrijf te hebben gewerkt nam Aad Verbruggen het stokje over in 1985. Hij werd samen met zijn vrouw Martha eigenaar van het bedrijf en de naam veranderde in Loonbedrijf Verbruggen.
In de daarop volgende jaren breidden Aad en Martha het bedrijf verder uit: er werden o.a. een nieuwe mestwagen en kraan aangeschaft en de bollenteelt werd toegevoegd. Het bedrijf telt dan circa vijf vaste medewerkers.
In 1990 volgde een nieuwe belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf: er werd een nieuw gebouwd pand betrokken op het industrieterrein De Schelphorst in Wieringerwerf. Twee grote schuren met een kantine en kantoor brachten de o zo nodige ruimte voor het groeiende bedrijf. Loonbedrijf Verbruggen is dan inmiddels een begrip geworden in de Wieringermeer en omstreken.

Aad voor het pand op De Schelphorst in 1990

Pim en Cindy


oude logo

 

In 2007 breekt een nieuw hoofdstuk aan als Pim Sturm wordt toegevoegd aan de maatschap. Er wordt fors geïnvesteerd in nieuwe machines. Tevens brengt Pim de nodige kennis en ervaring mee voor wat betreft de bollenteelt. Deze tak wordt dan ook verder uitgebreid.
Na 25 jaar vinden Aad en Martha de tijd rijp om het bedrijf over te dragen aan Pim. In 2010 worden hij en zijn vrouw Cindy Sturm-Jacobs eigenaar van het bedrijf. In de jaren die volgen wordt het machinepark verder uitgebreid en gemoderniseerd. De grondverzet tak wordt groter. Al snel blijkt dat het pand op de Schelphorst te klein wordt. Het ambitieuze nieuwbouwplan krijgt eindelijk vorm als in september 2016 de eerste heipaal de grond in gaat op de locatie aan de Medemblikkerweg, bij het ouderlijk bedrijf van Cindy.
In mei 2017 is de bedrijfsverhuizing dan een feit en wordt na 27 jaar afscheid genomen van het pand op De Schelphorst. Op 13 juli 2017 wordt de opening van het nieuwe pand gevierd waarbij Pim en Cindy de nieuwe naam bekend maken: Loonbedrijf Sturm-Jacobs. Bij de nieuwe naam hoort een nieuw fris logo met een knipoog naar het oude, zodat het bedrijf toch gemakkelijk herkenbaar blijft.
Een nieuwe locatie, nieuwe naam en nieuw logo, maar toch vertrouwd met hetzelfde gedreven en enthousiaste team van inmiddels circa 25 medewerkers. Loonbedrijf Sturm-Jacobs is klaar voor de toekomst!