Breedstrooien

Met onze Hawé breedstrooiers kunnen wij elke vorm van vaste mest en compost over het perceel verspreiden. Daarnaast verspreiden wij veel afvalproducten zoals: uien-, kool- en bollenafval. Breed inzetbaar zoals u ziet. Ook hier gebruiken wij GPS om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen rijden. Hierdoor ontstaat meteen een nauwkeuriger strooibeeld. In 2014 is daarnaast één van de breedstrooiers uitgerust met een weegsysteem, waardoor we nog nauwkeuriger kunnen strooien.

Sinds begin 2015 beschikken wij tevens over een Tebbe breedstrooier, die plaatsspecifiek en zelfregelend kan strooien met behulp van GPS en een weegunit. Met deze strooier kunnen wij variabel bemesten aan de hand van taakkaarten. Uniek is dat de wagen op 1,85 meter hoge en 80 cm brede lage druk trekkerbanden staat, wat de bodemdruk aanzienlijk verlaagt.

In het voorjaar zal de Tebbe strooier ook ingezet gaan worden voor het stuifvrij rijden van uien, bieten, cichorei en wortelen. Hiervoor zetten we de wagen op smalle wielen, waardoor we over het gezaaide land kunnen rijden.

Ook het maken van taakkaarten kunnen we voor u verzorgen. Er wordt dan een bodemscan gemaakt die we vertalen naar een betrouwbare perceelskaart. Op basis daarvan krijgt u een advies waarmee u direct aan de slag kunt. Wij kunnen voor u de plaatsspecifieke bewerking (bijvoorbeeld een variabele bemesting) uitvoeren.

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op met Pim op 06-51136879.

Hawé breedstrooiers

Variabel bemesten met Tebbe breedstrooier