Bietenrooiers vol aan de bak

 

De afgelopen weken zijn er heel wat bieten gerooid in de polder. Wij zijn aan het werk met vijf Agrifac rooiers:

De Quatro in de knolselderij en de bieten (cichorei is er al uit).
De Exxact, twee Big Six rooiers en de vorige week gearriveerde Hexx Traxx.
Met de komst van de Hexx Traxx, een 12 rijer, werd de capaciteit enorm vergroot. Er is de afgelopen week volop doorgerooid met een dag en nacht bezetting op de machines. Dikke pluim voor onze jongens die zonder morren non-stop hebben doorgereden om tijdens dit barre seizoen de momenten te stelen als het weer het toelaat.

Wij zijn tot nu toe buitengewoon tevreden over de 12 rijer. De machine blinkt uit in capaciteit en efficiency. Er zijn de helft minder rondjes nodig op het perceel en dus ook minder uren met de kippers in vergelijking tot bijvoorbeeld de Big Six. Check onze facebook pagina voor meer foto’s en de filmpjes en laat u overtuigen.