Trekkertrek 2013

Op tweede pinksterdag was het weer tijd voor de trekkertrek die om het jaar georganiseerd wordt door de Agrarische Jongeren Wieringermeer. Het evenement vond plaats op bedrijventerrein Robbenplaat, voor ons een thuiswedstrijd dus!

 DSC_2468-X2-klein

Als hoofdsponsor van het evenement waren we onder andere op de mechanisatieshow vertegenwoordigd met twee bietenrooiers, een combine, onze JCB kraan en onze New Holland boomer. Het evenement was voor ons een mooie gelegenheid om de Agrifac bietenrooier met 17-tons bunker te introduceren, waarmee we in seizoen 2013 gaan rooien. Meer hierover zal binnenkort verschijnen op de website. De Agrifac petjes en posters die we uitdeelden op de mechanisatieshow waren erg populair, het hele terrein zag rood van de petjes!

Baan vlakken

 

Ook waren we weer de hele dag in de weer om de baan mooi vlak te houden en te rollen, zodat de deelnemers onder optimale omstandigheden de sleepwagen richting finish konden trekken.

Jitse met de JD 7430

 

Uiteraard deden we zelf ook mee aan de trekkertrek, Jitse reed onze John Deere 7430 naar een 10e plek van 27 deelnemers. Goed gedaan dus!

 

Ook onze medewerkers Jacco, Kees, Dave en Carina deden het goed in elk een andere klasse met hun eigen trekkers. Dave werd zelfs eerste in de klasse boven de 12 ton.

Jacco met zijn fiatKees in de finale tot 5,5 tonDave was de beste in de klasse boven de 12 tonCarina werd 2e in de klasse tot 7,5 ton

 

 

 

 

 

 

Veel rook en lawaai!

 

Naast de standaard trekkers, waren er dit jaar ook klasses voor pick-ups en voor sporttrekkers. Daarnaast waren er weer verschillende spectaculaire specials te zien, die met veel zwarte rook en lawaai over de baan gingen. Verder waren er  weer verschillende andere activiteiten, zoals springkussens, een rodeostier en een show van de plaatselijke Spectaculaire specialbrandweer. Het weer werkte ook mee dit jaar, op een paar spetters na bleef het gedurende de dag droog. Pas toen de laatste klasse geweest was, begon het te regenen.

Het was weer een heel gezellig en goed bezocht evenement, op naar de volgende editie!