Bietendag zeer geslaagd!

Afgelopen dinsdag 11 september vond de bietendag plaats die wij mede organiseerden met Agrifac, loonbedrijf Noord-Holland-Noord, Proeftuin Zwaagdijk en de Oostwaardhoeve. Ook waren er verschillende standhouders aanwezig, namelijk Voets, VGM, KWS, Suikerunie en de WEA. Op het terrein van de Oostwaardhoeve stonden vijf verschillende Agrifac bietenrooiers opgesteld, waarvan er drie in actie kwamen op het demonstratie bietenperceel.
Vooral voor onze nieuwe Agrifac Quatro op rupsen was veel belangsteling! Mede door het lichte gewicht (12-tons bunker) en de rupsen is deze machine zeer geschikt voor de lichtere, minder draagkrachtige gronden. De rooier is voorin voorzien van een rollenbed in plaats van rooizonnen, voor een betere reiniging op lichte grond en minder puntbreuk.
Ook onze twee Big Six rooiers kregen veel aandacht van het publiek.
Al met al was het met mooi weer, een paar honderd bezoekers en veel belangstelling van de pers een zeer geslaagde dag!!