Trekkertrek 2011


Afgelopen tweede pinksterdag, 13 juni, was het weer tijd voor dit tweejaarlijkse spektakel in de Wieringermeer. Voor de zesde maal weer prima georganiseerd door de Agrarische Jongeren Wieringermeer.
Alhoewel het weer deze editie niet helemaal meezat, kwamen er toch tussen de zes- en achtduizend bezoekers op het evenement af.
Naast de trekkertrek wedstrijden in de verschillende klasses was er ook aandacht voor een aantal gastoptredens, zoals een stuntauto, diverse specials, oldtimers, een truck uit Parijs-Dakar waar de jongsten in mochten meerijden en niet te vergeten de monstertruck.

Op de bijbehorende mechanisatieshow waren wij o.a. vertegenwoordigd met de nieuwe New Holland combine, de JCB 8080, bollenrooier en NH Boomer met minikilverbak.

In de klasse boven de 12 ton hadden wij bedacht onze NH T7070 op rupsen te laten meedoen. Helaas stond de trekker ten tijde van de trekkertrek nog aan de andere kant van Nederland, dus konden we onze krachtpatser niet inzetten.

Omdat onze grootste trekker er dus niet was hebben we toen voor de grap maar onze kleinste aanwinst, de Boomer,  ingezet in de klasse 0-2.75 ton. Dit vond het kleine Boomertje met zijn 30 pk geen goed idee, met spinnende banden kreeg hij de sleepwagen niet van zijn plaats! Het leverde ons toch de poedelprijs op!

Al met al een zeer gezellige en geslaagde 6e editie!