Binnenkort verwacht: NH T7070 op rupsen!

De eerste week van juli is het zover: de splinternieuwe New Holland T7070 op 4 Westtrack rupsen is dan een feit! Een wereldwijde primeur mogen we wel zeggen, want deze 300 pk trekker is speciaal gefabriceerd voor deze combinatie en rijdt nog nergens ter wereld!

De trekker is vergelijkbaar met een kniktrekker maar dan de helft lichter. De bodemdruk is 200 gram per vierkante centimeter. Het frame is aangepast om te kunnen worden uitgerust met 4 Westtrack rupsen. Deze rupsen worden vastgebouwd aan de voor- en achteras. De achterste twee rupsen zijn volledig geveerd en tesamen met de geveerde vooras levert dit een groot comfort met name bij het rijden over de weg. De combinatie zal door ons grotendeels worden ingezet in het grondverzet, maar ook in het voorjaar wordt de trekker ten volle benut bijvoorbeeld met ruggen frezen.

Momenteel is de trekker nog te bewonderen bij Voets te Middenmeer. Er wordt door de firma Westtrack de laatste hand gelegd aan de rupsen. Het resultaat wordt volgens ons fenomenaal! Met als slagroom op de taart, de  uitvoering in Maserati blauw. Een plaatje!